ДАНАС ИСПЛАТА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА СУБВЕНЦИЈА ЗА ГЕНЕТИКУ

0
176

Свих 58.000 пољопривредника који су поднели захтев за субвенције за генетику данас ће добити новац, док је њих 5.000 на допуни. Субвенције за тов биће исплаћене до краја ове седмице, данас за 10.000 пољопривредника, од укупно 20.000, а све обећане мере директних давања биће исплаћене до краја овог месеца.

Данас се такође исплаћују субвенције и за квалитетна приплодна грла и то увећана са 25.000 динара на 40.000, а до краја недеље субвенције за тов и све остале мере.

Ресорна министарка Јелена Танасковић рекла је да ће сви пољопривредници са уредним захтевима добити субвенцију, а они који су поднели захтев и имају некакву неправилност, добиће могућност да је исправе.

На списку погодности су и субвенције за крмаче, које су повећане са 15.000 на 18.000 динара, такса за одводњавање је ове године умањена за 50 одсто и од следеће године се укида, док поврат акцизе на гориво, вредност 50 динара по литру, за пољопривреднике креће од 1. јануара.

Када је реч о субвенцијама за млеко, министарка Јелена Танасковић каже да сада свако може да прода сваки литар млека, да су то велике ствари, да је много тога ове године урађено и побољшано, иако је сама година по себи тешка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here