ГРУЈИЧИЋ: ИЗМЕНE ЗАКОНА ДОНОСЕ БЕСПЛАТНЕ СТОМАТОЛОШКЕ ПРЕГЛЕДЕ, ПОПРАВКЕ ЗУБА И ПРОТЕТИКУ

0
99

Измене два закона требало би грађанима да омогуће да зубе поправљају у домовима здравља, а осигурањем ће бити покривени и превентивни прегледи, као и протетика.

Министарка здравља Даница Грујичић рекла је, говорећи о повратку стоматолога у домове здравља у Србији, да ће бесплатна стоматолошка услуга подразумевати превентивне прегледе, поправке зуба, као и протетику са новим технологијама, али не и уграђивање импланта.

Према њеним речима, неопходно је променити законе о здравственој заштити, о осигурању и Правилник о ближим условима за извођење здравствене делатности, како би се стоматолози што пре вратили у домове здравља.

„О томе ће одлучити Републичка стручна комисија за стоматологију и регенеративну медицину, која је формирана пре месец дана, тако да ћемо заиста послушати струку. Велика захвалност мојим колегама са стоматолошких факултета и велика захвалност члановима Стоматолошке коморе и Удружењу приватних стоматолога, који су подржали ту идеју“, рекла је Грујичићева, преносе медији.

Министарка је додала да је у плану „да се и приватна стоматолошка пракса увуче у систем“, али да је за то неопходно прво прикупити тачне податке шта они раде како би се имао увид у болести и интервенције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here