Гласачки листићи за избор посланика на ванредним парламентарним изборима расписаним за 17. децембар 2023. године биће  у боји светле кајсије, док ће контролини листићи бити плаве боје, одлучила је Републичка изборна комисија.

Председник Републике Србије Александар Вучић донео је одлуку о ванредном изласку на биралишта на основу Устава и Закона о председнику Републике, а донео указ о распуштању Народне скупштине Републике Србије на образложени предлог Владе Србије.

Такође, и председник Скупштине Србије Владимир Орлић расписао je локалне изборе за исти датум и позвао грађане и политичке актере да узму учешће на овим изборима.

Локални избори су расписани у 64 града и локалних самоуправа, а међу њима су, у непосредном окружењу Смедеревска Паланке, град Смедерево и општина Велика Плана.

Грађани који желе да провере да ли су уписани у бирачк списак, то могу да учине увидом у бирачки списак уз важећу личну карту пошто је Општинска управа Смедеревске Паланке изложила део бирачког списка за подручје општине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here