Фабрика опреме и машина ГОША обележила је данас век постојања свечаном академијом којој је, у својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића, присуствовао министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић.

Mинистар Мартиновић је у име Владе Србије примио специјално признање, Плакету са повељом, као знак захвалности за посебан допринос и успешну сарадњу.

Мартиновић је на свечаној академији рекао да је ГОША ФОМ симбол не само српске машиноградње и трајања, него раста и развоја, модернизације и иновативности и нарочито успешне сарадње државе и индустрије, а као прекретницу у новијој пословној ери навео посету председника Вучића компанији у марту 2019. годинe.

„Председник Вучић зауставио је период стагнације и омогућио даљи развој најстарије српске фабрике машиноградње. Модернизацијом рада, ГОША је постигла много већу продуктивност и побољшала финансијско пословање чиме је обезбеђено да њено име и даље стоји утиснуто на новим машинама и широком спектру савремене опреме најбољег квалитета и највишег стандарда. ГОША ФОМ израсла је данас у одрживу и перспективну компанију пред којом је велика будућност. Она је пример нашег интензивног залагања да у Србији буде још више инвестиција које ће подржати држава, а које ће допринети већем запошљавању и расту стандарда“, нагласио је Мартиновић.

Заслужан за успешно пословање и опстанак велике фабрике у најтежим временима за привреду Србију крајем прошлог и почетком овог века, свакако је директор Срдан Димитријевић,  који је сву своју снагу, знање и способност уложио у фабрику, синоним града и бивше Југославије.

Током века постојања, производња никада није стала, а производни програм је у континуитету пратио развој нових технологија у производњи. Захваљујући мерама државе Србије, које су допринеле развоју и одрживости домаће индустрије, ГОША ФОМ је, и после века пословања, компанија пред којом је блистава будућност, рекао је Димитријевић.

На свечаности је председнику Општине Смедеревска Паланка Николи Вучену уручена Плакета са повељом Компаније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here