Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће родитељски додатак за прворођено дете бити повећан са 378.000 динара на 500.000 динара, у складу с политиком државе да се повећа рађање.

“При рођењу прво дете ће добијати од државе – а не причам о додатним давањима локалних самоуправа, 500.000 динара, а за друго ће добитати не више 460.000 динара, већ 600.000 динара. За треће и четврто дете те мере ће бити озбиљније и добијаће више новца”, рекао је Вучић вечерасу Београду на представљању пројекта “Скок у будућност 2027”.

Истакао је да ће мајке са још више деце добијати додатне, посебне награде “да знају да су понос друштва а не да буду предмет исмевања и критика”.

Вучић је нагласио да је држава “значајним мерама, побољшањем животног стандарда и огромном улагањем у новорођенчад”, успела, посебно у сиромашнијим срединама Србије, да промени слику упкупног природног прираштаја.

“Тако смо стопа укупног фертилитете, која је била 1,46, што је на ивици нестанка Србије, подигли на 1,63, што је лоше, али најмање лоше у читавом региону. Наш је циљ да се та стопа фертилитета подигне на 1,75 до краја 2027. године”, казао је председник Србије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here