Председник Општине Смедервска Паланка Никола Вучен уручио је данас у породилишту Опште болнице „Стефан Високи” мајци Мие, првороћене бебе у 2024. години Јелени Милошевић, поклоне које јој је припремила Општина.

Миа Милошевић је прва беба рођена у овој години, а уједно је и друго дете рођено у породици, тако да су јој припала два поклона – поклон честитка у вредности од 120.000 динара, а с обзиром на то да је Миа и друго дете рођено у породици, родитељима следује још 120.000 динара, 60.000 сада, по рођењу детета, и 60.000 динара за први Миин рођендан.

Вучен је на свом Инстаграм профилу написао да су Јелени уручени поклон ваучери и да је Миа прво дете које је добило два поклона, истакавши да је ваучер за друго дете у породици мера популационе политике која се спроводи на територији општине, пратећи политику Владе Србије.

Држава Србија по рођењу другог детета у породици једнократно исплаћује 115.132 динара и још 306.388 (у 24 месечних рата по 12.766) што укупно, укључујући и средства које Општина издваја, износи 541.520 динара за друго дете рођено у Смедеревској Пачланци, рекао је Вучен.

„Данас смо у име председника Александра Вучића уручили запосленима у породилишту поклон и новогодишњу честитку коју им је он лично упутио. Овакав гест председника Републике још један је доказ да држава брине о својим грађанима подједнако, а посебно о онима који раде племенит и уједно веома одговоран посао“, написао је Вучен.

Председник Општине још једном је честитао мами Јелени и свим запосленим на одељењу Гинекологије у паланачкој болници на изузетно добром раду.

„Надам се да ћемо у 2024. години имати више беба у односну на претходну годину“, закључио је Вучен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here