Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен обишао је радове на комплетној ревитализацији регионалног пута Смедеревска Паланка-Михајловац у дужини од 20 километара, укупне вредности око 900 милиона динара, који су почели данас.

Овај регионални правац радиће се од краја Булевара краља Петра Првог на Колонији, улицом Црвене армије кроз села Грчац, Голобок и Влашки До. Инвеститор радова је предузеће „Путеви Србије“, а извођач радова предузеће „Аутопутеви Србије“.

Иако је првобитнобило планирано да се регионални пут ради у дужини од 12 километара, због његовог значаја, јер спаја општину Смедеревска Паланка и град Смедерево, одлучено је да се реконструкција продужи за додатних осам километара.

С обзиром на то да није планирана изградња тротоара од улице Црвене армије до скретања за Ново старо гробље, локална самоуправа је обезбедила додатних 10 милона динара. Водило се рачуна о безбедности, јер је густа насељеност и у том делу насеља има много деце која похађају оближњу школу.

 „Председник Србије Александар Вучић још једном је показао да је државник који брине о развоју и напретку своје државе, о већим и мањим срединама подједнако и поред веома тешке ситуације у свету и великих  притисака који су усмерени на нашу земљу. Реализовано је у рекордном року све што је председник Вучић обећао и најавио. Данас се наставља реконструкција путне инфраструктуре у нашој општини и зато му дугујемо велику захвалност“, изјавио је председник Општине Никола Вучен након обиласка радова.

Вучен је подсетио да је у протекле четири године председник Вучић  општину Смедеревска Паланка посетио пет пута, да је у том прериоду  релизовано много инфраструктурних пројеката који су општину довели до видног опоравка и развоја и стварања услова за бољи и квалитетнији живот свих суграђана. 

 „У протекле четири године реконстрисани су  регионални путни правци према Тополи, Великој Плани, Азањи и Селевцу и сада пут према Михајловцу. Добра сарадња локалне самоуправе и ресорних министарстава Владе Републике Србије помогла је у реализацији великих инфраструктурних пројеката. Такође, таква сарадања и свакодневна комуникација ће нам омогућити и у наредном периоду доста нових пројеката који ће за будуће генерације створити боље и квалитетније услове за живот и рад  у граду у којем су рођени, одрасли у ком ће радо остати“, поручио је Вучен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here