Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен посетио је данас Предшколску установу “Чика Јова Змај” у којој је ове године уписан рекордан број деце – њих 1.260, док је 80 малишана на листи чекања

Вучен је истакао да је разлог томе што је цена коју плаћају родитељи за вртић преполовљена.

„Један од разлога великог броја уписане деца у вртићима је цена боравка која је нижа за 50 процената од економске и то је за сада најнижа цена вртића у окружењу”, рекао је председник Општине.

Он је додао да је и ове године обезбеђен нов намештај за све вртиће у општини, нови креветићи, ормари за гардеробу и одлагање креветића, пратећа опрема, савремена наставна помагала као и нове играчке за децу.

Тиме желимо да обезбедимо што боље услове за боравак малишана у вртићима, да расту и да се развијају у здравом окружењу са својим вршњацима, додао је Вучен и подвукао да радује чињеница да се у општини сваке године рађа све више деце, што јесте циљ популационе политике која се спроводи.

Предсеник Општине је рекао и да ће се, због повећаног броја уписане деце и листе чекања радити на проширењу капацитета те предшколске установе, да је урађен пројекат за изградњу новог вртића у граду као и пројекти за адаптацију осталих вртића на подручју општине.

Вучен је рекао и да је у Кусатку такође до сада највећи број уписане деце свих узраста, посебно предшколаца.

У току је реновирање и припремање простора за боравак предшколаца у издвојеном одељењу основне школе у Почевици намењеног једној групи предшколаца. Опремићемо део школе новом опремом и савременим наставним средствима намењених за предшколце.

Такође радимо пројекат за надоградњу зграде вртића у Кусатку чиме ћемо повећати капацитете објекта. Циљ нам да имамо што више уписане деце без листе чекања. Радимо све што је у нашој могућности како би за нашу децу створили што боље услове за њихов здрав развој и образовање, а родитељима помогли да што мање новца издвајају за боравак деце у вртићима, истакао је Вучен.

Вучен је такође захвалио васпитачима, спремачицама и сервиркама, куварима и пекарима, домарима и возачима и целокупном особљу ПУ „Чика Јова Змај“ на посвећеном раду и томе што брину о малишанима.

Посебна захвалност Савету родитеља, као и свим родитељима који годинама помажу и учествују у разним акцијама и донацијама, закључио је председник Општине Смедеревска Пачанка којег је у ПУ„Чика Јова Змај“ дочекала директорка те установе Гордана Јанојлић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here