Преседник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен и директор Јавног предузећа „Србијаводе“ Горан Пузовић обишли су данас критична места у Смедеревској Паланци и насип на Кубршници, који брани град од изливања реке и констатовали да је ситуација стабилна.

Захваљујући брзој реакцији ЈП „Србијаводе“ и доброј координацији са Штабом за ванредне ситуације, синоћни поплавни талас није начинио велику штету и превентивним мерама спреченао је изливање реке ка граду. Врх поплавног таласа је прошао и овај део насипа је стабилан.

Преседник Општине Никола Вучен захвалио је директору Пузовићу што је посетио Паланку и обезбедио пумпу великог капацитета која је претходне ноћи монтирана и која још увек ради и одводи атмосферску и подземну воду у ток Кубршнице.

Захваљујући великим улагањима државе Србије и ЈП „Србијаводе“ после последње поплаве, 2014. године, када је обновљено комплетно корито Јасенице, сада није било већих проглема, рекао је Вучен.

Он је указао да се непредвидиви проблеми увек могу јавити и да хе зато опрез неопходан, а да је захваљујући „Србијаводама“, „Водопривреди“, „Нискоградњи“ и великим залагањем најгори део прошао.

У општини је и даље на снази ванредна ситуација, ситуација на терену се прати и следе упутства „Србијавода“, на основи којих ћемо доносити одлуке, закључио је Вучен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here