Влада Србије усвојила је данас Закључак о исплати једнократне новчане помоћи у износу од 10.000 динара ученицима средњих школа у јавној и приватној својини, који су држављани Републике Србије. Циљ ове помоћи је побољшање материјалног положаја ђака у нашој држави.

Средства ће бити обезбеђена из буџета, док ће Министарство за бригу о породици и демографију новац пренети јединицама локалне самоуправе које ће обавити исплату на својим територијама.

Како је најављено, новац ће у бити исплаћен у наредих десетак дана, а уплата ће и овог пута ићи преко родитеља.

Разредне стрешине средњих школа у Србији поделиле су ученицима документе које би родитељи требало да попуне како би им била исплаћена ова једнократна помоћ.

Неопходно је да ова два папира, које су школе послале, одштампају, попуне и доставе их разредним старешинама најкасније до петка 1. децембра.

Један документ је сагласност и њу потписује родитељ, док је други образац и попуњава га родитељ, али га потписује овлашћени службеник школе и оба документа су неопходна да би сед помоћ добила.

Такође, и сви студенти који узму студентску картицу добиће на том рачуну у Банци поштанска штедионица по 1.000 динара

Истовремено, како смо већ писали, и пензионерима бити исшлаћена једнократна нована помоћ од 20.000 динара. Исплата је планирана за сутра, 30. новембар.

Лица која су корисници права на “туђу негу и помоћ” ће 1. децембра добити по 10.000 динара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here