smart

Влада Србије постигла је вечерас договор са представницима радника Поште Србије, на основу споразума који су потписали председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и представници синдиката.

Споразумом је договорена исплата једнократне помоћи свим радницима, изузев руководству, у износу од по двадесет хиљада динара најкасније до 25. новембра и повећање плата од 1. новембра ове године свим запосленима у технологији у износу од 10 одсто.

Додатно повећање плата радницима у технологији догодиће се 1. јануара 2024. године и износиће 10 одсто, што чини кумулативно повећање плате у износу од 21 одсто у односу на тренутне зараде у технологији.

Такође, постигнут је договор и о увећању зарада свим запосленима у администрацији, изузев руководству, од 10 одсто, почевши од 1. јануара 2024. године.

На састанку је постигнута сагласност да неће бити санкционисања радника због незаконите обуставе рада, за све раднике који испуне договор о престанку обуставе до сутра, 16. новембра, у 12 часова.

Несанкционисање укључује и исплату дела зараде током трајања обуставе рада, која ће бити исплаћена са следећом платом, заједно са путним трошковима.

Додатно, Влада је сагласна са пријемом додатних радника у технологији и утврђен је обавезан шестомесечни састанак са највишим руководством Владе Србије о пословању, резултатима и радној атмосфери у Пошти Србије.

Састанку је присуствовао и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here