ВИШЕ ОД 1.600 НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА ДОБИЛО СТИПЕНДИЈУ „ДОСИТЕЈА”

0
108

Фонд за младе таленте објавио је коначну листу добитника стипендија у оквиру конкурса за стипендирање најбољих студената завршне године основних академских студија и студената завршне године мастер академских студија за школску 2023/24. годину.

Oве године стипендију „Доситеја” добиће укупно 1.132 студента основних и интегрисаних академских студија и 511 студената мастер академских студија.

Осим финансијске подршке изузетним студентима, Фонд за младе таленте и ове године спроводи новоуведени менторски програм „Таленти у јавном сектору”.

Наиме, добитници стипендије имају уговорну обавезу да по завршетку студија обаве плаћену стручну праксу у органима јавне управе или институцијама чији је оснивач Република Србија, у трајању од минимум три, а максимум девет месеци.

Будући да су Министарство просвете и Министарство науке, технолошког развоја и иновација синхронизовали активности на реализацији конкурса за доделу стипендија студентима, чиме је превазиђен изазов дуплирања стипендија, сви кандидати у складу са законом могу бити корисници само једне стипендије која се исплаћује из буџета Републике.

У случају да је кандидат конкурисао и добио стипендије више различитих институција, мора се одлучити за једну и о својој одлуци о одрицању обавестити институцију од чије стипендије одустаје, најкасније до 31. јануара.

У случају да одустаје од стипендије Министарства просвете, потребно је послати обавештење на мејл studentski.krediti@posted.co.rs.

Уколико одустаје од стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије, потребно је послати обавештење на имејл адресу fond.konkursi@nitra.gov.rs.

Фонд за младе таленте се налази у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Од 2008. године Фонд се бави развојем младих талената, а до данас је додељено више од 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here