ЈКП „Водовод“ апеловало је данас на грађане Смедеревске Паланке да воду из градског водовода користе рационално и искључиво за пиће, хигијену и основне потребе у домаћинству, јер ће у супротном бити приморано да уведе дневне рестрикције.

Резервоари ЈКП „Водовод“ у овом тренутку су на 50 процената попуњености, за снабдевање града пуштено је 145 литара воде у секунди што је до сада највећа потрошња икада забележена на подручју града.

Због високих температура повећана је потреба за водом, али и за активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта и слично, што је ненаменска и нерационална потрошња воде за пиће и све то за последицу има слабији притисак у вишим деловима града.

Одељење за инспекцијске послове Општинске управе од данас излази на терен и кажњаваће сваки вид непотребне и нерационалне потрошње воде. Моле се грађани да имају разумевања и да овај апел схвате озбиљно, саопштено је из ЈКП “Водовод”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here