Акција предаје нерегистрованог оружја трајаће до 8. јуна ове године, а полицијски службеници Полицијске станице Смедеревска Паланка биће стационирани испред канцеларија месних заједница са специјалним интервентним возилом “марица”.

С обзиром на велику површину Подунавског округа и удаљеност села од полицијских станица, грађанима ће бити омогућено да полицији предају оружје у свом месту, по објављеном распореду, и тиме уштеде време и трошкове доласка у седиште Полицијске управе у Смедереву или у полицијске станице у Смедеревској Паланци и у Великој Плани.

Полицијски службеници са специјалним интервентним возилом “марица” дежураће у селима на територији општине Смедеревска Паланка по следећем расшпореду:

уторак 16. мај

9-14 сати Церовац

14-19 сати Придворице

среда 17. мај

9-14 сати Ратари

14-19 сати Кусадак

четвртак 18. мај

9-14 сати Глибовац

14-19 сати Голобок

петак 19. мај

9-14 сати Бачинац

14-19 сати Селевац

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позвало је грађане који поседују нерегистровано оружје да га до 8. јуна ове године предају најближој полицијској станици и они који то учине неће кривично одговарати, неће сносити било какве последице нити ће морати да доказују порекло оружја. МУП је позвао и грађане који нису предали полицији оружје након смрти власника да то сада учине, а како би се спречила евентуална злоупотреба овог оружја, неопходно је да се оружје које је остало иза смрти власника преда на чување полицији до окончања оставинског поступка и одређивања власника. У овом случају грађани треба да омогуће своје податке како би им се издала потврда о депоновању и о томе обавестила Пореска управа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here