Авио-бомба заосталa из НАТО бомбардовања успешно је уклоњена са градилишта у насељу Стеван Синђелић у Нишу и у току је њен транспорт ка безбедној локацији на којој ће бити уништена, а евакуисани грађани из овог насеља могу да се врате у своје домове. 

В. д. помоћника министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић објаснио је да је авио-бомба апустила територију града Ниша уз полицијску, противпожарну и медицинску пратњу, са три полицијска возила, два возила Тима за уништавање ЕОР, једним ватрогасним возилом и возилом Хитне помоћи,

„Авио-бомба је безбедно неутралисана и уклоњена са градилишта и евакуисани грађани могу безбедно да се врате у своје домове“, казао је Чаушић који се грађанима Ниша захвалио на изузетној сарадњи и одговорном понашању.

Чаушић се захвалио и свим припадницима Министарства унутрашњих послова који су учествовали у овој ефикасној акцији, али и свим градским службама и Градском штабу за ванредне ситуације града Ниша.

Према његовој процени, потпуно уништавање авио-бомбе МK 84, тежине око 1.000 килограма са експлозивним пуњењем од 430 килограма, биће обављено у наредних сат времена на безбедној локацији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here