МЛАДИ ТАЛЕНТИ – ПРИЈАВА ПРЕКО ЕУПРАВЕ

0
18

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је Конкурс за стипендирање дo 350 најбољих студената другог и трећег степена студија на водећим светским универзитетима за школску 2024/25. годину, при чему је подношење захтева и ове године доступно на порталу еУправа, у оквиру услуге еТаленти. Конкурс за пријаве је отворен до 7. новембра, а за више информација о самом конкурсу посетите интернет страницу www.fondzamladetalente.gov.rs.

Услови које кандидати треба да испуњавају су да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице, као и да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште.

Поред тога, не смеју бити старији од 27 година уколико су студенти студија другог степена, односно од 29 година ако су студенти студија трећег степена, до датума расписивања конкурса.

Такође, неопходно је да је диплома основних академских студија стечена на акредитованој високошколској установи,да су кандидати уписани на годину студија другог или трећег степена на водећим светским универзитетима у школској 2024/2025. години и да им је просечна оцена најмање 8,50 у току основних академских студија.

Ова услуга на порталу је потпуно бесплатна и једини предуслов је да се кандидати који подносе захтев пријаве мобилном апликацијом ConsentID или квалификованим електронским сертификатом.

Велика предност ове године за студенте је то што више нису у обавези да долазе у Србију како би потписали уговор o стипендирању, будући да имају могућност да, поред давања овлашћења, сами потпишу уговор квалификованим електронским потписом или потписом у клауду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here