Универзитет у Крагујевцу расписао је конкурс за пријаву на кратки програм студија “Сајбер безбедност”, који се први пут реализује у Србији.

Програм предвиђа стручну праксу за 20 полазника, а према речима ректора крагујевачког Универзитета Ненада Филиповића, у питању је веома користан програм у времену када су актуелни хакерски упади у системе бројних организација и фирми.

“Овај кратки програм траје један семестар, пријаве су већ почеле и трајаће до 15. марта, након чега одмах почињу предавања. Полазници који успешно заврше овај програм добиће одговарајући сертификат, али најбитније, добиће знања на основу којих даље могу да напредују у својој каријери. Полазници могу бити и свршени средњошколци, али и они са завршеним факултетима и који су већ запослени уиндустрији”, рекао је Филиповић, преносе медији.

Он је додао да послодавци, такође, могу да пошаљу своје запослене на овај програм и омогуће им да стекну знања из “Сајбер безбедности”.

Како је истакнуто, за пријаву на кратки програм “Сајбер безбедност” неопходно је да кандидати поседују основне вештине рада на рачунару, познају основне концепте програмирања.

Програм по врсти, нивоу и обиму знања за које се полазници обучавају одговара високом образовању.

Рангирање се спроводи након процеса селекције који се реализује на Универзитету у Крагујевцу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here