Радови на комплетној реконструкцији пута од Смедеревске Паланке до Мале Плане у дужини од пет километара почели су из центра села у уторак, 19. децембра и трајаће наредних неколико месеци. Реконструкција подразумева комплетно пресвлачење коловоза асфалтом, изградњу тротоара у дужини од 2,3 километара, постављање нове хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације и нове уличне расвете.

Средства у износу од око 200 милиона динара обезбеђена су из републичког буџета, преко Јавног предузећа „Путеви Србије“.

Деоница пута од центра села до шуме Микуља, првим слојем асфалта, биће завршена данас, док ће се наредна деоница, од шуме Микуља до улице 20. јула, кроз насеље Микуља, радити наредних месеци.

„Овим пројектом завршићемо још једну важну саобраћајницу за нашу општуну која је од великог значаја како за мештане Мале Плане, тако и за све грађане који живе у градском насељу Микуља. У сарадњи са Владом Србије наставићемо да улажемо у саобраћајну инфреаструктуру и развој наше општине“, рекао је председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, који је обишао радове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here