Зимски распуст почиње од 30. децембра, као и прошле школске године, и трајаће до 21. Јануара, а ђаци се у школске клупе враћају у понедељак, 22. јануара. Ученицима на територији Војводине, међутим, већ уживају на распусту, јер су на одмор отишли недељу дана пре својих вршњака у осталим деловима земље, због празновања католичког Божића, али се и враћају у клупе недељу дана пре њих. Тако ће на зимском распусту бити од суботе, 23. децембра, па до недеље, 14. јануара. Дакле, за њих друго полугодиште почиње у понедељак, 15. јануара.

У фебруару следи још слободних дана, због обележавања Дана државности – Сретења и то од петка, 15. фебруара до недеље, 18. фебруара. Исто то важи и за Војвођане.

А онда следи пролећни распуст од 27. априла до 6. маја, први радни дан ће бити уторак, 7. Маја и тако ће бити обухваћени Празник рада 1. мај и Васкрс, који ће идуће године “падати” 5. маја.

Највећа разлика у односу на вршњаке из остатка Србије чека ђаке из Војводине који ће распуст имати из два дела, јер ће због католичког Ускрса имати предах од четвртка, 28. марта до среде, 3. априла (укупно седам дана), а затим од среде, 1. маја па до понедељка, 6. маја (додатних шест дана). На тај начин ће имати 13 слободних дана.

Ове школске године која је и званично завршена 20. јуна, матуранти полажу малу матуру од 21. до 23. јуна. Школска 2023/2024. година за основне школе завршиће се у петак, 14. Јуна, полагање мале матуре биће од 17. до 19. Јуна и исти распоред важиће и за ученике у Војводини.

Када је реч о средњошколцима, друго полугодиште се завршава у петак, 21. јуна.

Друго полугодиште за ученике IV разреда гимназије завршава се у петак, 24. маја 2024. године, а за ученике III разреда трогодишњег и IV разреда четворогодишњег образовања стручних школа у петак, 31. маја 2024. године.

Друго полугодиште за ученике I и II разреда трогодишњег, односно I, II и III разреда четворогодишњег образовања стручних школа, за које је планом и програмом наставе и учења, односно наставним планом и програмом прописана реализација професионалне праксе према индивидуалном плану реализације ове праксе за сваког ученика, завршава се најкасније у четвртак, 15. августа 2024. године, прецизирано је у Правилнику о календару образовно-васпитног рада средњих школа за школску 2023/2024. годину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here