СРЕДСТВА ОД ОПОРТУНИТЕТА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

0
27

Министарство правде доделило је Основној школи „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке средства, у оквиру јавног конкурса за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет), за реализацију пројекта „ДА ЂАЧКА ТОРБА НЕ БУДЕ ТЕРЕТ“.


Министарка правде Маја Поповић свечано је уручла уговоре о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења за 200 пројеката од јавног значаја из области здравства, културе, просвете, социјалне заштите и хуманитарног рада. Свечаности су присуствовали директор школе Дарко Димитријевић који је потписао уговор о додели средстава, педагог школе Биљана Живковић и наставница Милица Аврамовић, идејни творац пројекта.

Циљ реализације овог пројекта је набавка и уградња ормарића за ученике првог циклуса основног образовања и васпитања. Ормарићи ће омогућити деци да лакше организују своје школске материјале и ствари, чиме ћемо допринети њиховом бољем физичком здрављу и општем благостању. Пројекат ће се реализовати током летњег распуста, а планирано је да ормарићи буду спремни за коришћење са почетком нове школске године, омогућавајући сваком ученику од 1. до 4. разреда да има свој лични простор за одлагање школских потрепштина.

„У 2024. години за здравство смо издвојили више од 217 милиона динара, боље образовање финасирали смо са више од 188 милиона динара, унапредили смо социјлну заштиту са више од 32 милиона динара, културу смо учинили садржајнијом са више од 32 милиона динара, a положај особа са инвалидитетом смо побољшали са више од 12 милиона динара, изјавила је министарка Поповић на свечаности уручења уговора у Дому Народне скупштине. 

Из године у годину све више корисника конкурише и све више корисника добија средства прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења, чиме се препознаје значај и велико интересовање за подршку коју Министарство правде пружа кроз ову активност.

Посебно је задовољство видети резултате пројеката за које су додењена средства. То су реконструисане школе, обданишта, музеји, установе социјалне заштите, болнице и домови здравља. Такође,  кроз пројекте набављена је и неопходна медицинска и друга опрема за клиничке центре, болнице, домове здравља, вртиће и школе. Набављена су и возила за превоз пацијаната и старијих особа. Све то животе наших грађана чини бољим и квалитетнијим.

Веома смо поносни што се средства додељују тамо где је финансијска подршка најпотребнија и чинимо све да будемо друштвено одговорни. Зато ће Министарство правде и у наредном периоду  наставити да додељује средства прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења и да прати њихову реализацију, нагласила је министарка Поповић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here