У пројекат нових студентских картица до сада су се укључила 24 привредна субјекта, а са 19 њих су данас у Министарству финансија потписани Споразуми о сарадњи. Споразуми су потписани са привредним субјектима: „Србијавоз“, Етно село „Сунчана река“ Бања Ковиљача, „Hedonic travel“ Београд, „Дунав осигурање“, „Ласта“, „Путеви Србије“, „Air Serbia“, „Телеком“, „Службени гласник“, „Аман“ д.о.о, „Athletic gym“ Београд, „Monument“, Апотекарска установа „Dr Max“, Апотекарска установа „БЕНУ“,  „SANI OPTIK“ д.о.о, ауто-школа „Ливија“, Меркатор С, Делфи, Јахтинг клуб „Кеј“, Апотекарска установа „Јанковић“, ауто-школа „PANDA US“ д.о.о, CINEPLEXX Србија, CINEPLEXX Панонија Нови Сад и „Sport Vision“.

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали рекао је да се кроз овај пројекат студентима показује колико је важна брига о њима и истакао да се до сада за студентске картице пријавило више од 55.000 студената које ће на новој картици сачекати по 500 динара од Банке „Поштанска штедионица“.

Пројекат обухвата око 236.000 студената државних и приватних универзитета у Србији, а примена студентских картица са којима ће студенти моћи да остваре бројне попусте почиње од 1. децембра.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић рекла је да ће компаније које су се придружиле пројекту олакшати свакодневне потребе студената.

Јефтинија одећа, обућа, спортска опрема, бенефити када одлазе у биоскопе, у трговинске објекте, туристичка путовања, услови за транспорт, све ће то бити олакшано, а однос самих студената и списак компанија које су данас потписале уговор је само почетак, рекла је Ђукић Дејановић и додала да Влада Србије не само да брине о студентима, него врло конкретно улаже у њих.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here