Министарка привреде Адријана Месаровић и министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски обишле су данас два домаћинства – породицу Виолете Стевановић и породицу Јелене Николић у општини Смедеревска Паланка, истакавши да је економски снажна породица у Србији гарант будућности земље.

Ђурђевић Стаменковски и Месаровић посетиле су ове предузетнице у општини Смедеревска Паланка и истакле да је економски снажна породица у Србији гарант будућности земље.

Породица је препозната као нацонални интерес и веома је важно да се повеже са пивредом, јер “нема здраве нациоје без здраве породице и нема економски снажне Србије без економски нажне породице”, рекле су министарке.

Како је навела Ђурђевић Стаменковски, породица Стевановић, у којој живе четири генерације, које се воле, помажу и заједно баве производњом торти и колача, прави је пример међугенерацијске солидарности. Такође, истакла је и да породица Николић, која се већ генерацијама бави грнчарством, тим породичним занатом чува традицију, а имајући у виду да имају шесторо деце, показује и да се боре против највећег изазова наше земље, а то је бела куга.

Министарка је нагласила да највећу подршку ове храбре и вредне жене имају од својих породица и то је оно што их чини успешнима и што им  даје снагу да не одустају и да иду само напред.

Министарке су подсетиле на заједнички пројекат Министарства за бригу о породици и демографију и Министарства привреде, којим се  подржавају жене предузетнице из руралних подручја у сеоским срединама и за који се издвајају бесповратна средства у износу до 500.000 динара.

Акценат за овај пројекат је био на томе да се препозна категорија у нашем друштву која је запостављена и којој се мора дати подстрек као чувару породичних вредности, а та категорија су управо жене на селу.

Наша идеја је од првог тренутка била да породицу вратимо привреди и привреду породици, да економски оснажимо породице и да их учинимо правим малим покретачима привредних активности у Србији. Мислим да је драгоцено што први пут имамо овакву сарадњу два министарства и то је једна новина у деловању Владе Србије из које ће се изнедрити важни резултати, нагласила је Ђурђевић Стаменкковски.

Приликом посете Смедеревској Паланци, министарке Ђурђевић Стаменковски и Месаровић посетиле су и манастир Пиносава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here