МИНИСТАРКА ВУЈОВИЋ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА: КАНДИДУЈТЕ КВАЛИТЕТНЕ ЕКОЛОШКЕ ПРОЈЕКТЕ

0
121

Министарство заштите животне средине Владе Републике Србије расписало је четири јавна конкурса кроз које је обезбеђено укупно 1,25 милијарди динара за еколошке пројекте градова и општина, и то за замену котларница у топланама и јавним установама, ложишта у домаћинствима, за пошумљавање и озелењавање, као и за чишћење дивљих депонија.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић позвала је локалне самоуправе да и на конкурсима за 2024. годину кандидују квалитетне пројекте, јер се њиховом реализацијом утиче на бољи квалитет живота грађана.

Вујовић је напоменула да су ова четири јавна конкурса део пакета мера за унапређење квалитета ваздуха и земљишта.

Конкурсе расписујемо четврту годину заредом, а за ову годину обезбедили смо два пута више средстава у односу на 2023. годину, како бисмо још брже и ефикасније радили на мерама које дају добар резултат. Очекујем да ћемо и ове године имати успешну сарадњу са локалним самоуправама, како бисмо допринели бољем стању животне средине за све наше грађане, поручила је Вујовић.

Министарство заштите животне средине је за 2024. годину за четири конкурса обезбедило 1,25 милијарди динара.

Од тога, обезбеђено је 800 милиона динара за замену котларница у топланама и јавним установама, 130 милиона динара за замену индивидуалних ложишта у домаћинствима, 200 милиона динара за пошумљавање и озелењавање и 120 милиона динара за уклањање дивљих депонија широм Србије.

Локалне самоуправе могу да доставе конкурсну документацију Министарству заштите животне средине од данас, 12. јануара до 29. јануара, а више детаља о самом конкурсу доступно је на интернет адреси www.ekologija.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here