Јесен је стигла и то је идеално време за путовања, посебно на Малту, која је за све љубитеље ове привлачне дестинације од Београда удаљена само два сата лета захваљујући летовима Ер Србије која је управо због великог интересовања поново увела директне летове три пута недељно – понедељком, средом и петком.

Представник компаније Жељко Стојчић указао је да је национална авио компанија у марту 2022. поново увела летове до Малте, чиме је настављена традиција из 60-их година.

Главни град Малте, Валета, позната је као најсунчанији град Европе, а због историјског и културног значаја, као и очуваности старог изгледа у великим зидинама, уврштена је на списак светске баштине УНЕСКО-а. Туристима су на овој дестинацији на располагању Рушевине древних храмова на острву Гозо, Одисејеве пећине и Плаве лагуне.

На представљању летова, новинарима је предочено да је интересовање путника за ову занимљиву земљу између Европе и Африке изузетно велико, да се све већи број путника из Србије одлучује за Малту, али и да велики број Малтежана долази у Србију која им је постала интересантна дестинација.

Током летње сезоне, бележи се и по сто путника по лету. Летови су тако конципирани да путници из Велете могу да лете преко Београда и до других европских дестинација, чиме се Београд позиционира и као транзитни центар за друге дестинације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here