Саобраћајна полиција је за месец дана контроле открила и санкционисала укупно 627 прекршаја возача електричних тротинета, а највећи број њих откривен је на територији Полицијске управе у Новом Саду – 182, и на територији Полицијске управе за град Београд – 144 прекршаја.

Због неношења заштитне бициклистичке кациге санкционисано је 288 возача, док је због непоседовања идентификационе налепнице коју издаје Агенција за безбедност саобраћаја санкционисано 227, а због неношења светлоодбојног прслука на коловозу 81 возач електричног тротинета.

Осим тога, санкционисан је још 31 возач за друге прекршаје.

Министарство унутрашњих послова подсећа на то да од 16. јуна ове године, у саобраћају на путу могу учествовати искључиво електрични тротинети који имају идентификациону налепницу коју издаје Агенција за безбедност саобраћаја.

Министарство апелује на возаче ових возила да приликом учешћа у саобраћају поштују законске одредбе како би допринели очувању своје безбедности.

Истовремено, Министарство унутрашњих послова апелује и на возаче других моторних возила да обрате посебну пажњу, како би се смањио ризик од настанка саобраћајне незгоде, наводи се у саопштењу МУП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here