Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен разговарао је данас са министарком науке, технолошког развоја и иновација Јеленом Беговић о низу тема битних за развој општине.

„Данас је нашу Општину посетила министарка науке, технолопшког развоја и иновација др Јелена Беговић. На радном састанку са министарком разговарали смо о пројекту брзе пруге која ће проћи кроз нашу општину  изградњи нове Полетно-слетне стазе дужине 1.200  метара спортског аеродрома на Рудинама, са пратећом инфрастуркутром, о пројектима  који ће бити реализовани у наредном периоду, а који ће утицати на развој наше општине“, написао је Вучен на свом профилу на Инстаграму.

Он је додао да се једна од важнијих  тема састанка односила и на будући развој  Института за повртарсто.

„Са министарком Беговић смо такође разгоарали о могућностима формирања обазовног профила из области пољопривреде у оквиру  дуалног образовања и оснивању ученичког дома, у оквиру Института. Хвала министарки на посети и помоћи коју нам пружа у даљем развоју наше општине, развоју  науке, технолошког развоја и иновација, како у привредном и пољопривредном смеру, тако и у образовању“, написао је председник Општине Смедеревска Паланка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here