Да држава брине о најстаријим суграђанима доказ је, поред повећања пензија и једнократне новчане помоћи од по 20. 000 динара која ће бити исплаћена 30. новембра, и усвајање измењене и допуњене Уредбе о енергетски угроженом купцу којом се пензионерима који имају уговор о снабдевању електричном енергијом на своје име, а чија пензија не прелази 21.766,26 динара, омогућава право на додатно умање рачун у износу од 1.000 динара током грејне сезоне.

Изменама Уредбе право на умањење рачуна за електричну енергију, гас или грејање  имаће и домаћинства чији су чланови остварили право на увећану новчану помоћ, а омогућено је и да се право на умањење рачуна стиче по службеној дужности што ће бити омогућемо кроз размену података између надлежних институција и снабдевача. На тај начин биће значајно увећан број домаћинстава обухваћених олакшицама.

Да подсетимо, помоћ од 20.000 динара биће исплаћена свим корисницима пензија и привремених накнада, инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности и инвалидној деци, корисницима привремене накнаде код ПИО Фонда. Ова државна помоћ биће уплаћивана аутоматски и пријава није потребна.

Пензионере у јануару очекује повећање пензија, од 14,8 одсто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here